måndag 5 september 2011

Fördomar!!!

Fasen vad folk tror de vet mycket om Autistiska, de tror ju för sjutton att alla är som Rainman eller att de står och dunkar huvet i väggen från morgon till kväll. Fast man har autism betyder det inte att alla har samma personlighet som många verkar tro och att de inte har känslor,sjukt och förnedrande är det när vissa talar över huvet på minigubben och tror att han inte fattar nånting!

Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan - Men har han verkligen Autism?? VA,liksom!! precis som att nån bara chansat och slängt på han en diagnos..eller att jag skulle ha accepterat en felaktig diagnos.
Anledningen till att de finns folk som frågar om han verkligen har autism är för att han kramas och är social och återigen så kommer vi tillbaka till rainman eller stå framför en vägg och bara glo utan att vilja kommunicera med någon, ALLTSÅ fördomar och okunnighet. Men varför ens öppna käften när man inte har nån kunnighet eller erfarenhet! Finns inge värre än ALLVETARE, såna som vet allt, som tom ifrågarsätter mitt barns diagnos!!

Sen finns det en grupp av människor som tror att alla Autistiska är genier ,visst finns det vissa som har specialintressen och de är jätteduktiga inom ett visst område och att de kommer ihåg och kan saker som "normala" inte lägger märke till eller kan.SÅ då kommer vi återigen till rainman,ja men eftersom Dustin Hoffman komihåg alla i telefonkatalogen så är det så i verkliga livet..eller?!
       

Inga kommentarer: